perjantai 4. toukokuuta 2018

Kasvikunta - Huikea matka kasvien maailmaan


Sain Nemokustantamolta jo talvella ihanan Kasvikunta-kirjan. Selailin sitä ahkerasti talven pimeinä hetkinä. Se lohdutti kummasti ja antoi toivoa, että kyllä ne kasvit sieltä lumen ja jään alta vielä taas nousevat. Kirjan innoittaman katsoin myös huonekasveja ihan uusin silmin.
 
Kirjan on tehnyt Kew Gardensin kasvitieteellisen puutarhan tieteellinen johtaja, professori Kathy Willis.Tästä varmasti johtuu kirjan huikea tietomäärä. Kuvitus on Katie Scottin käsialaa.   Kirjan kuvista on saatavilla myös aivan ihania postikorttejakin.
 
Pääosassa ovat tietenkin ihan mielettömän hienot kuvat, jotka tuovat mieleen vanhat kasviaiheiset opetustaulut. Kasvit on taitavasti jaettu ja tietoa eri lajiin kuuluvista on todella paljon. Mielenkiintoista on lukea, värikkyydet ovat syntyneet ja miten kasvitkin ovat muuttuneet jo sopeutuneet ympäristönsä mukana. Koululaiset, jotka opettelevat kasvien osia, saavat tästä kirjasta ainakin ihan eri tavalla intoa ja tietoa kuin käytössä olevista koulukirjoista.

Kirja on niin inspiroiva ja siitä on moneksi. Itse haaveilen käyttäväni kuvia aplikaatioihin tai kirjoneulontaan...
 
Tämä kirja löytyy meillä ainakin myös kirjastosta, joten kannattaa laittaa kirjalistalle! Tosin kun kirjan on saanut kerran käsiinsä, niin siitä ei hevin luovu, joten saattaa tulla myös kirjakauppaan asiaa;)
 

 

   



 
 










Viikonlopulle ja ensiviikollekin on luvassa hyviä ilmoja! Pidetään tästä lupauksesta kiinni, joohan:) Mukavaa viikonloppua kaikille<3

15 kommenttia:

  1. Toi Kasvikunta on kyllä niin ihana! Siitä tuli mun lemppari ihan kertaheitolla.
    Aurinkoista viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sama juttu! Mä niin toivon, että saisin hyödynnettyä noita kuvia käsitöissä... Ihanaa viikonloppua<3 ps. jotain vikaa bloggerissa kun taas hyvppii kuvat jotenkin...

      Poista
    2. No kävin taas vähän edestakaisin venkslaamassa, niin nyt näyttäis olevan suht suorassa jonossa nuo kuvat...

      Poista
  2. Meillä on vielä vähän luntakin takapihalla,joten odotan koska sulaa ja toiveissa,että kukkasipulit alkavat kasvaa.Onhan ae ihanaa aikaa,kun luonto herää vihertämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumien sulamisen odottelu on niin vaikeaa mulle. Toivoisin aina, että ne vaan ois yks aamu hävinneet.Mä olen ihan innoissani kun näyttää, että viime syksyn kukkasipuli istutukset tuottavat tulosta. Oon aina vähän epäileväinen onnistumisen kanssa... nyt on lupailtu meilläpäin lämmintä, niin varmaan vihreys ihan räjähtää.

      Poista
  3. Ostin Kasvikunta-kortteja muistaakseni helmikuussa ja silloin selasin kaupassa myös kirjaa. Kun en kirjaa silloin älynnyt ostaa, tilasin sen netin kautta. Vaan missä nyt kuhnii, kun ei ole vielä tullut. Sen verran hieno kirja, että se nyt oli pakko hankkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä haluun kanssa niitä postikortteja. Täällä meilläpäin en oo nähnyt, niin varmaan tilaan tuolta Nemon nettikaupasta, siellä ainakin oli. Kirja on todella hieno. Se on sekä taideteos että tietopankki.

      Poista
  4. Tuo on kaunis kirja. Ostin postikorttisarjan Betweenin innoittamana, niistäkin on ollut paljon iloa.
    Aurinkoista viikonvaihdetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan Cheri! Tässä tuli taas esiin tämä meidän niin usein käyttämä mottomme: kun yksi ostaa niin kaikki ostaa. Aurinkoisia päiviä!

      Poista
  5. TUo on kyllä ihan super! Ja minulla on myös ne kortit..ne sopis vaikka pieniksi tauluiksi!
    Mukavaa viikonloppua Kati <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan! Tauluiksi mäkin niitä kortteja ajattelin. Aurinkoista viikonloppua<3

      Poista
  6. Tuo on aivan upea kirja! Se on minulla hankintalistalla. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on todella upea. Mitkään kuvat eivät tee oikeutta sille. Sen, että kirja on suurempi antaa juurikin oikeutta upeille kuville. Paperin laatu on myöskin todella hyvä, sivuja tekee mieli ihan silitellä.

      Poista
  7. Vaikuttaa kivalta kirjalta. Harmi, ettei tähän aikaan vuodesta paljoa ehdi lukemaan. Mut täytyy palata asiaan syksyllä. :) Täällä oli tänään oikein ihanan lämmin ja aurinkoinen päivä, tuntuu että kasvitkin ottivat oikein kunnon kasvuspurtin. Ihanaa, jos ensi viikon sää on yhtä upea. Siinä tapauksessa voisi muuttaa hetkeksi kokonaan pihalle.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä oli ihanaa päästä pihalla hommiin. Ei oikein tiedä mitä tekisi kun on niin paljon kaikkea mitä haluaisi ja pitäisi tehdä. Hyvä jos ilmat jatkuvat suotuisina, niin ehtii arkisin vielä töiden jälkeen puuhata. Mukavaa viikkoa<3

      Poista

On kiva saada komentti juuri sinulta